Підсумки третьої ночі протестів у Білорусі: понад тисяча затриманих, пів сотні постраждалих

У ніч з 11 на 12 серпня тисячі невдоволених результатами президентських виборів вийшли на акції протесту у 25 населених пунктах Білорусі. За участь у цих акціях затримали понад тисячу людей. Тобто за три дні протестів у Білорусі затримали 6 тисяч людей. Такі дані наводить Міністерство внутрішніх справ Білорусі.

За інформацією Міністерства охорони здоров'я, по медичну допомогу звернулася 51 людина. Тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості отримали 14 співробітників міліції й військовослужбовців внутрішніх військ, деяких із них госпіталізували.За добу на правоохоронців скоїли 5 умисних наїздів.

В МВС додали, що у Бресті на співробітників міліції «напала група агресивно налаштованих громадян з арматурою в руках». Їх не зупинили попереджувальні постріли вгору, тому міліцейські застосували зброю на поразку. Одного з нападників поранили.

За фактами нападу на співробітників слідчі органи порушили 17 кримінальних справ.

Нагадаємо, за попередніми результатами президентських виборів Олександр Лукашенко здобув 80,23% голосів, а в опозиційної кандидатки Світлани Тіхановської — 9,9%. Тіхановська не визнає офіційних результатів виборів президента, а також заявляє про готовність до довготривалих протестів у країні.

Незгодні з результатами люди вийшли на акції протесту в різних містах Білорусі. Силовики жорстоко придушували ці акції, застосовуючи водомети, світлошумові гранати та гумові кулі. Після акцій протесту 9 і 10 серпня влада повідомила про понад 5 тисяч затриманих та більше як 200 постраждалих. Також відомо про одного загиблого.