Північна Корея випробувола нову міжконтинентальну балістичну ракету

Північна Корея підтвердила, що випробовувала нову міжконтинентальну балістичну ракету Hwasong-17 під керівництвом Кім Чен Ина. Вона може доставити ядерну боєголовку в будь-яку точку континентальної частини США

Про це повідомляє Kyodo з посиланням на державні ЗМІ КНДР.

За їхніми даними, ракета була випущена з міжнародного аеропорту Пхеньяна, піднялася на максимальну висоту 6248,5 км і пролетіла відстань 1090 км під час 68-хвилинного польоту, а тоді впала в Японському морі.

Кім Чен Ин заявив, що тепер Північна Корея «повністю готова до тривалої конфронтації з американськими імперіалістами».

За його словами, ракета Hwangsong-17 може доставити ядерну боєголовку в будь-яку точку континентальної частини США і стане для КНДР «основним засобом удару та надійним засобом стримування ядерної війни».

Лідер Північної Кореї «дав письмове розпорядження» провести випробування 23 березня і відвідав місце запуску 24 березня, йдеться в повідомленні. Таким чином запуск відбувся в той час, коли США та їхні союзники зібралися у Брюсселі, щоб обговорити вторгнення рф в Україну.

США та Північна Корея технічно залишаються у стані війни, оскільки Корейська війна 1950-1953 років, у якій сили ООН під проводом США воювали разом із Південною Кореєю проти Північної Кореї, яку підтримували Китай та Радянський Союз, закінчилася припиненням вогню, а не мирним договором.