Польща та Італія змінили правила в’їзду для подорожуючих

Польща повідомила про введення нових карантинних обмежень та посилила правила в'їзду до країни.

Про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що з 15 грудня кожна людина перед прильотом до країни з-за меж Шенгенської зони, у тому числі з України, має здати тест на COVID-19, який слід проводити не раніше ніж за 24 години до вильоту.

Вакциновані проти коронавірусу люди також мають здавати тести.

У Міністерстві охорони здоров'я Польщі повідомили про 660 випадків смерті від коронавірусу за добу та підкреслили, що "переважна більшість - нещеплені люди".

У зв'язку зі зростанням смертності вводять нові обмеження на кількість людей, яким дозволено перебувати в ресторанах, готелях і театрах. Відповідальність за перевірку статусу COVID-вакцинації покладається на власників бізнесу.

Також зачинять нічні клуби.

А школи перейдуть на дистанційне навчання: діти не відвідуватимуть школу з 20 грудня по 9 січня.

Водночас Італія вводить з 16 грудня до 31 січня обов'язкове тестування для всіх, хто прибуває з країн ЄС. А невакциновані проти COVID-19, окрім негативного результату тесту, мають піти на п'ятиденний карантин.

Для українців Італія заборонила необов’язкові поїздки , у тому числі з метою туризму. Виняток становлять власники посвідки на проживання в Італії, або ті, хто в’їжджає в Італію з підтверджених мотивів роботи, навчання, лікування або абсолютної необхідності, а також ті, хто мають підтверджені та стабільні особисті стосунки з громадянами Італії.

Крім того, заборонено в’їжджати до Італії громадянам, які протягом останніх 14 днів проживали або перебували транзитом у ПАР, Лесото, Ботсвані, Зімбабве, Малаві, Мозамбіку, Намібії та Есватіні.