Прем'єр Вірменії заявив про спробу військового перевороту в країні

Збройні сили Вірменії закликали піти у відставку прем’єр-міністра країни Нікола Пашиняна та його уряд після звільнення першого заступника начальника Генерального штабу. Пашинян заявив про спробу військового перевороту в країні та звільнив ще очільника Генштабу.

Про це повідомляє інформаційне агентство "Новости-Армения".

Так, 25 лютого Пашинян повідомив про рішення звільнити з посади керівника Генштабу країни Оніка Гаспаряна і його першого заступника Тиграна Хачатряна. 

"Ви знаєте, що ми перебуваємо в досить складній ситуації, і я вчора і сьогодні прийняв рішення звільнити з посади першого заступника керівника Генштабу ЗС і керівника Генштабу. Я вже підписав документи, опісля з'явилася заява Генштабу, в якій військові вимагають моєї відставки", - сказав прем'єр.

Він уточнив, що назве причину такого кроку з боку Генштабу на Площі Республіки, куди запросив сьогодні своїх прихильників.

"Але в будь-якому разі найважливіша проблема сьогодні - збереження громадянської влади, тому що те, що відбувається, я оцінюю, як спробу військового перевороту", - зазначив Пашинян.

Як раніше повідомлялося, сьогодні, 25 лютого, Генеральний штаб ЗС Вірменії зажадав відставки уряду і прем'єр-міністра Нікола Пашиняна. В оприлюдненій заяві Генштаб ЗС Вірменії висловив рішучий протест у зв'язку з необачним і необгрунтованим звільненням напередодні першого заступника керівника ГШ ЗС Вірменії Тиграна Хачатряна, "яке було здійснене без урахування національних і державних інтересів Республіки Вірменії, керуючись особистими емоціями".