«Протести загрожують не лише Білорусі»: Лукашенко забажав поговорити з Путіним щодо подій у країні

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про бажання зв'язатися зі своїм російським колегою Володимиром Путіним, тому що бачить у протестах в країні загрозу для Росії. Про це повідомляє видання "Белта".

"Ми бачимо, що відбувається. Нас не треба заколисувати мирними акціями й демонстраціями. Ми бачимо, що в глибині відбувається. Ми дуже добре це бачимо... тобто Те, що я говорив, - фактично за сценарієм розгортається агресія проти Білорусі. Треба зв'язатися з Путіним, президентом Росії, щоб я міг з ним переговорити зараз", - зазначив Лукашенко.

Він додав, що протести в країні несуть загрозу не тільки для Білорусі.

"Тому що це вже загроза не тільки Білорусі. Знаєте, деякі росіяни, я дивлюся, там, занадто розумні, починають кричати: ось, Білорусь, так, не так... Я хочу сказати, що захист сьогодні Білорусі - це не менше, ніж захист всього нашого простору, союзної держави, і приклад іншим. Якщо білоруси не витримають, покотиться ця хвиля туди. Тому за нас так вчепилися", - сказав Лукашенко.

Білоруський президент також сказав, що більшість людей, "які бродять вулицями" (маючи на увазі протестувальників), не розуміють наслідків своїх дій, але наслідки розуміють ті, хто їх координує.

Як стало відомо о 13:15, Лукашенко та Путін обговорили телефоном ситуацію в Білорусі. Деталі розмови невідомі.