Путін виступив проти обговорення «Північного потоку-2» в межах «нормандського формату»

Президент Росії Володимир Путін вважає, що питанню «Північного потоку-2» не місце на перемовинах у «нормандському форматі». 

Про це Путін сказав в інтерв’ю «Россия 24», передає «РИА Новости».

Путін вважає, що «нормандський формат» є політичним майданчиком і обговорювати на ньому комерційні проєкти, такі як «Північний потік-2», неможливо.

«"Нормандський формат" або інші подібні формати — це політичні майданчики для обговорення ситуації в Україні. Це не має нічого спільного з такими комерційними проєктами як "Північний потік", "Північний потік-2" або транзит газу через Україну», — заявив Путін.

Також він переконує, що Росія не припинятиме транзит газу через Україну, бо «Газпром» підписав 5-річний контракт і буде його виконувати.

Нагадаємо, 12 липня президент України Володимир Зеленський під час свого візиту до Берліну для перемовин з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель сказав, що питання будівництва «Північного потоку-2» повинне обговорюватися в межах «нормандського формату». Вона запевнила, что Німеччина зробить усе, щоб зберегти транзит газу через Україну навіть після добудови «Північного потоку-2». Це питання вона також планує обговорити з президентом США Джо Байденом.