Путін запропонував змінити Конституцію Росії

Президент Росії Володимир Путін анонсував зміну Конституції країни. Про це він заявив під час послання Федеральним зборам. Трансляцію вів телеканал «Росія 24».

Президент Росії хоче встановити пріоритет російської Конституції над міжнародним правом.

«Вимоги міжнародного законодавства зможуть діяти тільки в тій частині, в якій вони не суперечать нашій Конституції», — заявив Путін під час свого виступу.

Пропонується передати частину повноважень президента парламенту. Зокрема, Держдума може отримати право затверджувати кандидатуру прем'єр-міністра Росії.

Крім того, вищі посадові особи та судді не зможуть мати подвійного громадянства або дозволу на проживання в іншій країні.

На думку Путіна, ще більш жорсткі вимоги повинні пред'являтися до президента РФ. Глава держави повинен проживати на території Росії не менше 25 років і не мати іншого громадянства.

Всі ці питання Путін запропонував винести на всеросійське обговорення. Він підкреслив, що запропоновані поправки можуть бути прийняті парламентом, проте він все ж вважає за необхідне провести референдум.

При цьому президент Росії зазначив, що згоден з чинним положенням Конституції про те, що одна людина не може займати пост президента понад два терміни поспіль, але не вважає це питання принциповим.