«Росія 1» провела шоу "Треба поговорити", в якому взяли участь українські артисти

Увечері 12 липня на телеканалі «Росія 1» в ефір вийшла програма «Треба поговорити». Вона стала заміною анонсованого раніше російсько-українського телемосту, який повинні були організувати російський телеканал «Росія-24» і український NewsOne. Студії телеканалу «Росія 1» довелося обмежитися форматом звичного для російських глядачів ток-шоу з ностальгією за минулим.

Відео опубліковано на YouTube-каналі "Россия24".

Хто з українців взяв участь у «Треба поговорити» і про що ж там говорили?

Ведучими шоу були Марія Ситтель і Андрій Малахов.

Гостями студії стали заслужені артисти РРФСР, Росії та УРСР.

З боку Росії брали участь такі діячі культури як Володимир Меньшов, Володимир Конкін, Валентина Тализіна, Маргарита Шубіна, Лев Лещенко, Кай Метов. В основному вони віддавалися спогадам про роботу в Україні.

Аналогічний склад учасників програми зібрався і з української сторони. У студії був присутній співак Олексій Піддубний, який народився в Києві, але давно живе в Москві і знаходиться в списку сайту "Миротворець". Також в студії з'явилася заслужена артистка України, актриса студії імені Довженка Лідія Чащина. Вона привезла з собою вареники, сало і сувенірну тарілку з портретом українського поета Тараса Шевченка.

Більшість гостей вмовляли українців і росіян жити дружно. Вони скаржилися, що два "братні народи" ворогують, розділені між собою і обговорювали, чи можна це виправити. Головним аргументом стало те, що за часів СРСР і кінематограф, і «новорічні вогники» були спільними, і сьогодні в приватних бібліотеках поряд з російським Петром Чаадаєв мирно співіснує Григорій Сковорода.

Так, актриса Маргарита Шубіна, відома за роллю в серіалі "Свати", зізналася, що в Києві була близько місяця тому, і припустила, що тепер буде нев'їзною.

Для зв'язку по Skype редактори програми теж вибрали не звичайних українців, а артистів і представників шоу-бізнесу. Наприклад, колишній продюсер Ані Лорак Юрій Фалєса розповів, що прості українці втомилися від політики і сумують за росіянами. А українські артисти Володимир Данилець і Володимир Моїсеєнко заявили, що давно пора було зробити такий телеміст.

Прості громадяни Росії і України з'являлися тільки в сюжетах, причому питання задавали не вони, а репортери.

У двогодинній передачі показали уривки з фільмів і серіалів, прозвучало 12 пісень українською та російською мовами.

Пропагандисти також транслювали в прямому ефірі відео танцю з весілля української телеведучої Регіни Тодоренко і російського співака Влада Топалова. Таким чином проілюстрували, що "українці і росіяни можуть бути разом".

Завершився телеміст композицій "Ніч яка місячна".

В кінці Малахов сказав: "Добро переможе".

Нагадаємо, телеканал "Росія-24" проанонсував проведення телемосту, який повинен був відбутися 12 липня в 18.00 між ним і українським каналом NewsOne з провідними Марією Ситтель і Андрієм Малахов з російської сторони і Оленою Кирик з Василем Головановим - з української. 8 липня виконуючий обов'язки глави СБУ Іван Баканов запропонував президенту України Володимиру Зеленському скликати засідання РНБО для введення санкцій щодо юридичних осіб, які здійснюють мовлення під логотипами «112 Україна» і NewsOne. Після цього телеканал NewsOne повідомив про скасування анонсованого телемосту.