Росія прийме відповідні заходи на санкції Євросоюзу через отруєння Навального

Росія обурена діями Євросоюза через введені персональні санкції щодо отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, вважає їх незаконними і буде вживати відповідні заходи.

Про це повідомив постійний представник Росії при ЄС Володимир Чижов, передає «Интерфакс».

За його словами, рішення Ради ЄС щодо санкцій «підтвердило найгірші побоювання» Росії, що її відносини з Євросоюзом «будуть доведені до найнижчого рівня протягом останнього часу».

«Очікую, що мені й моїм співробітникам найближчим часом стане складніше працювати, але ми до цього готові й в будь-якому випадку будемо прагнути виправлення відносин Росії та ЄС», — сказав Чижов журналістам в Брюсселі.

Він уточнив, що РФ розцінює санкції Євросоюзу як «односторонні незаконні заходи», тому що «в світі є тільки одна інстанція, уповноважена вводити санкції, - це Радбез ООН».

Чижов також заявив, що Російська Федерація вживатиме заходи у відповідь на санкції Євросоюзу.

«Оскільки санкції введені персональні, то і відповідь буде, очевидно, персональною… Логічно виходити з того, що відповідні заходи можуть торкнутися двосторонніх відносин Москви саме з Берліном і Парижем, адже ніхто не приховує, що за цим кроком стояли саме вони», - підкреслив російський дипломат.

Нагадаємо, Європейський Союз та Великобританія 15 жовтня ввели санкції проти шести посадових осіб РФ та Державного науково-дослідного інституту органічної хімії і технологій через отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.