Росія ввела санкції проти Разумкова та "слуг народу"

Російський уряд оновив список людей, щодо яких вводять спеціальні економічні санкції. У перелік ввійшли 849 людей, серед них, зокрема, голова Верховної Ради Дмитро Разумков та депутати від владної партії «Слуга народу».

Документ опублікували на офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ.

Так, окрім спікера Ради, під санкції потрапила низка народних депутатів від «Слуги народу», а саме: лідер фракції Давид Арахамія, лідер партії Олександр Корнієнко, а також Євгенія Кравчук, Андрій Герус, Олександр Качура, Максим Бужанський, Гео Лерос, Ольга Василевська-Смаглюк, Єлизавета Богуцька, Ірина Верещук і багато інших.

Крім того, санкції введені проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева.

Також у список додали першого заступника спікера парламенту Руслана Стефанчук, віцеспікерку Олену Кондратюк і главчиню делегації України в ПАРЄ Єлизавету Ясько.

Нагадаємо, у вересні уряд Росії також розширив список людей, щодо яких вводять спеціальні економічні санкції. Тоді до переліку потрапив п'ятий президент України Петро Порошенко, український співак та ексдепутат Святослав Вакарчук.

Також до списку увійшли депутати: Соломія Бобровська, Вікторія Гриб, Михайло Волинець, Олексій Кучеренко, Валентин Наливайченко, Кіра Рудик, Сергій Рахманін, Яна Зінкевич, Михайло Забродський, Ольга Стефанишина, Софія Федина та Сергій Тарута.

Окрім них, Росія ввела санкції проти першого віцепрем’єр-міністра України та міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва, який був за правління Порошенка. Також до списку потрапив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

Спеціальними економічними санкціями уряд РФ визначив блокування (заморожування) безготівкових грошових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території Росії й заборону на перерахування коштів (виведення капіталу) за межі території РФ.