Росія висилає двох болгарських дипломатів

Росія оголосила персонами нон ґрата двох болгарських дипломатів і наказала їм виїхати з країни протягом 72 годин.

Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ Росії.

Так, 20 квітня послу Болгарії вручили ноту від МЗС РФ про оголошення «persona non grata» першому секретарю консульської служби посольства Болгарії в Росії Миколі Панайотову та першому секретарю служби з торгово-економічних питань Чавдару Христозову. Вони мають покинути територію Росії протягом 72 годин.

«Даний захід є відповіддю на ухвалене в березні ц.р. болгарською стороною нічим не мотивоване рішення оголосити «persona non grata» двох співробітників посольства Росії в Софії», - підкреслили у російському міністерстві.

Як раніше повідомлялося, в МЗС РФ зазначили, що рішення ухвалили після аналогічного рішення Болгарії. Так, у березні болгарські правоохоронці повідомили про затримання низки підозрюваних у шпигунстві на користь Москви, а також у деяких місцях Софії та в околицях міста Перник відбулися обшуки.

Міністерство закордонних справ Болгарії заявило, що декілька затриманих мають зв’язки з російським посольством у країні. Тож тепер на тлі нового шпигунського скандалу Болгарія вислала з країни російських дипломатів.