Росія зобов'язала 10 дипломатів США покинути країну до кінця 21 травня

Міністерство закордонних справ Росії оголосило про висилку 10 дипломатів Сполучених Штатів Америки, як відповідь на такі ж дії з боку Вашингтона.

Про це йдеться на сайті МЗС РФ.

Так, американських дипломатів зобов'язали покинути Росію до кінця 21 травня. Ноту про оголошення «persona non grata» 10 співробітникам посольства вручили главі дипломатичної місії США в Росії Бартлу Горману.

У російському відомстві запевнили, що це є «дзеркальною» відповіддю на висилку співробітників консульства РФ у Вашингтоні та консульства у Нью-Йорку. Москва вважає, що Вашингтон видворив її дипломатів безпідставно.

Також МЗС Росії заявило про подальші кроки у межах анонсованої раніше відповіді на низку «незаконних антиросійських санкцій США».

Нагадаємо, 16 квітня Вашингтон оголосив про розширення санкцій проти Росії. Міністерство фінансів США включило до списку санкцій 32 фізичних та юридичних осіб,  які «здійснювали спроби російського уряду вплинути на вибори президента США у 2020 році», були причетні до дезінформації тощо. Також з США вирішили вислати 10 російських дипломатів, які працювали в консульстві у Вашингтоні.

У МЗС Росії заявили, що будуть відповідати на санкції США аналогічними заходами