Російські військові кораблі вийшли в Чорне море для проведення артилерійських стрільб

Військові кораблі Росії вийшли у Чорне море для перевірки військово-морських сил за зимовий період. Екіпажі кораблів проведуть артилерійські стрільби по надводним і повітряним цілям.

Про це повідомляє «РИА Новости».

Як зазначається, у Чорне море вийшов загін із п'яти кораблів. Вони вже пройшли тренування з подолання умовного мінного загородження.

У навчання також візьмуть участь літаки, гелікоптери морської авіації та противітряної оборони флоту Росії.

Крім того, Міністерство оборони Росії повідомляє, що з Каспійського у Чорне море на навчання переправляються 15 кораблів Каспійської флотилії. Вони разом із силами Чорноморського флоту візьмуть участь у навчанні.

У Міноборони зазначають, що такі навчання спрямовані «на підвищення бойової та оперативної підготовки військ».

Водночас Командування об'єднаних сил Збройних сил України повідомило, що артилерійські та танкові резерви ЗСУ провели навчання вздовж межі з тимчасово окупованим Кримом «задля протидії наступу умовного противника».

Як раніше повідомлялося, Сполучені Штати Америки заявили, що відправлять свої військові кораблі в Чорне море в найближчі кілька тижнів в знак підтримки України на тлі збільшення військової присутності Росії на східному кордоні України.

Водночас у МЗС Туреччини повідомили, що два військові кораблі США пройдуть через турецькі протоки Босфор і Дарданелли та до 4 травня потраплять у Чорне море.