Російських військових зобов’язали вчити статтю Путіна про «єдність росіян та українців»

У Росії військовослужбовці в обов’язковому порядку повинні будуть вивчати статтю президента РФ Володимира Путіна «Про історичну єдність росіян та українців» через нібито «велику кількість відгуків у військовому середовищі».

Про це повідомило РБК із посиланням на джерела в Міністерстві оборони Росії.

Одне з джерел заявило виданню, що стаття Путіна включена в якості однієї з обов'язкових тем для занять з військовослужбовцями РФ з військово-політичної підготовки.

«Через велику кількість військовослужбовців в складі російської армії і на флоті, що мають українське коріння, батьків або родичів на Україні, стаття президента викликала великий позитивний відгук і обговорення у військовому середовищі», - йдеться у повідомленні.

Джерело наголосило, що тезу про «єдність українського, білоруського й російського народів» начебто підтримують усі російські військові. 

Нагадаємо, 12 липня на сайті Кремля оприлюднили статтю Путіна українською та російською мовами «про історичну єдність росіян та українців».

«Впевнений, що справжня суверенність України можлива лише в партнерстві з Росією. Наші духовні, людські, цивілізаційні зв’язки формувалися протягом століть, сягають до тих же витоків, загартовувалися спільними випробуваннями, досягненнями й перемогами... Разом ми завжди були і будемо незліченно сильнішими та успішнішими. Адже ми – один народ», - заявив російський лідер.