Розвідка США розповіла сценарій можливого нападу РФ на Україну - Bloomberg

Розвідка США поділилася з європейськими колегами сценарієм імовірного нападу Росії на Україну. Американські розвідники, як і українські, припускають, що вторгнення РФ може відбутися на початку 2022 року.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела.

Американська сторона вважає, що Росія може почати вторгнення в Україну на початку 2022 року.

Відповідно до сценарію, яким поділилися джерела, Росія може атакувати з трьох напрямків: з окупованого Криму, Білорусі та російського кордону. У нападі мають брати участь 100 батальйонів приблизно зі 100 тисячами солдатів.

Розвідка США вважає, що Росія готується до нападу в холодну погоду, атака має охопити велику територію та розрахована на тривалий час.

Двоє співрозмовників сказали, що принаймні половина тактичних груп уже перебуває на позиціях. Також додали, що вторгнення буде підтримуватися авіацією.

Крім того, джерела розповіли, що Росія призвала десятки тисяч резервістів у «безпрецедентних для пострадянських часів масштабах».

Офіційно про призов не повідомляли. Як пише видання, резервісти повинні будуть зайти на захоплену територію після того, як тактичні батальйони здійснять напад.

Сполучені Штати також поділилися з Європою інформацією про зростання дезінформації щодо України. За словами джерел, Москва завербувала агентів, щоб спробувати дестабілізувати ситуацію в Україні.

Водночас США не можуть точно стверджувати, що напад відбудеться. Розвідники вважають, що, схоже, глава РФ Володимир Путін ще це не вирішив.

Нагадаємо, 21 листопада начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що Росія готується до можливої атаки на схід і південь України в січні-лютому 2022 року. Наразі, за даними розвідки, біля кордонів України перебувають 92 тисячі російських військових.