Саакашвілі почав їсти під наглядом лікарів

Колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, якого в ніч проти 20 листопада доправили до військового госпіталю в Горі, почав вихід із голодування під наглядом лікарів.

Про це розповіла лікарка Ніно Шарашенідзе з консиліуму, що спостерігає за здоров'ям політика, повідомляє «Кавказский Узел».

За її словами, вихід із голодування - складний процес, тож лікарі створили режим харчування для Саакашвілі та слідкують за його здоров'ям.

Лікарка зазначила, що стан здоров'я політика покращився і наразі він стабільний.

План лікування Саакашвілі розробляв не лише консиліум лікарів, а й медики з інших лікарень, зокрема нутриціолог та гастроентеролог.

«Ми побачили результати лабораторного дослідження, оцінили терапевтичний статус пацієнта, намітили подальшу схему лабораторних досліджень, розробили тактику лікування, медикаменти. У цей процес була залучена наша команда консиліуму й тутешня команда лікарів», — розповіла Шарашенідзе.

Вона додала, що Саакашвілі скаржиться на головний біль та інші проблеми зі здоров'ям. За словами Шарашенідзе, згодом такі проблеми мають зникнути. 

«На цьому етапі його здоров'я повністю під контролем, сподіваюсь, що все буде добре», — сказала лікарка.

Нагадаємо, вночі 20 листопада Міхеїла Саакашвілі у реанімобілі доставили до військового госпіталю в Горі. Також експрезидент Грузії на 50-й день голодування погодився припинити його.