Саакашвілі заявив, що на відео від влади Грузії він «їсть» добавки від медиків

Колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, який уже майже 40 днів тому оголосив голодування у грузинській в'язниці, заявив, що на відео від влади, де він нібито їсть, насправді приймає добавки у медичному кабінеті. 

Про це йдеться на сторінці Саакашвілі у Facebook.

На тлі протестів під в'язницею у Руставі через утримання Саакашвілі Спеціальна пенітенціарна служба Грузії оприлюднила відео, на якому експрезидент їсть.

Згідно з маркуванням на ролику, він був зафільмований 1-3 листопада. Так грузинська влада хоче спростувати заяви захисників Саакашвілі про те, що він голодує понад місяць і перебуває в критичному стані.

Саакашвілі відповів, що це відео лише показує те, про що він приймає мінеральні та мікроелементні добавки, призначені лікарями. Вони необхідні йому для підтримання життєво важливих показників.

«Ніхто не ходить до медичного кабінету їсти, там лікують пацієнтів. Відеокамери встановлені в медичному кабінеті не для публікації, а для безпеки. Звичайно, я знав, що вони пишуть [...] Крім того, за правилами я підписую все, що отримую в тюрмі, і я не підписував і не бачив цих конкретних "банок", які були показані на фотографіях», ㅡ йдеться у повідомленні.

Саакашвілі заявив, що після цього не прийматиме жодних добавок, на які дав свою письмову згоду напередодні.