Ще низка країн висилає російських дипломатов

Низка країн оголосила про висилку російських дипломатів, зокрема Данія, Істанія, Італія, Швеція. А Латвія та Естонія, крім того, закривають ще й консульські установи росії. Так країни реагують на злочини російської армії в Україні.

Як повідомляє Міністерство закордонних справ Латвії, країна закриває генконсульства росії в Даугавпілсі та Лієпаї. Дипломатичний персонал цих установ оголосили персонами нон грата в Латвії.

Про таке рішення вже повідомили російського посла Михайла Ваніна. До 30 квітня працівники генконсульств мають покинути Латвію. Після цієї дати робота російських консульств заборонена. Водночас продовжить працювати посольство росії у Ризі.

Міністерство закордонних справ Естонії заявило, що країна закриває генконсульство у Нарві та консульське відділення в Тарту. Також персонами нон грата оголосили 14 російських співробітників, семеро з них мають дипломатичний статус.

Дві російські установи мають закритися до 30 квітня, до цього часу Естонію мають покинути і 14 співробітників. Про рішення вже повідомили послу рф. Водночас посольство росії в Таллінні продовжить свою роботу.

Крім того, 5 квітня ще низка країн оголосила про висилку російських дипломатів.

Так, уряд Данії висилає 15 співробітників російської розвідки, які працювали під прикриттям у посольстві рф у Копенгагені. У них є 14 днів, щоб залишити Данію.

Італія вислала 30 російських дипломатів, повідомляє ANSA з посиланням на заяву міністра закордонних справ Луїджі Ді Майо.

А Швеція висилає трьох російських дипломатів, які ведуть незаконну розвідувальну діяльність у країні, пише Aftonbladet із посиланням на заяву міністерки закордонних справ Швеції Анн Лінде.

А Іспанія видворить приблизно 25 російських дипломатів та співробітників посольства рф у Мадриді, повідомив міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес, передає El Pais.

Нагадаємо, 4 квітня Німеччина та Франція оголосили про висилку загалом 75 російських дипломатів. А Литва першою серед країн ЄС вигнала російського посла.