Sinovac Biotech заявив, що його вакцина проти COVID-19 більш ефективна з більшим інтервалом між дозами

Китайська компанія Sinovac Biotech заявила, що клінічні випробування в Бразилії показали, що її вакцина від COVID-19 майже на 70% ефективніше при більшому інтервалі між двома введеннями.

Про це передає Reuters.

Дослідження провели на невеликій підгрупі пацієнтів, які отримали дві дози вакцини з більш тривалим інтервалом.

За словами представника Sinovac Biotech, ступінь захисту для тисячу триста дев'яносто чотири учасників, які отримували дози CoronaVac або плацебо з інтервалом у три тижні, склала майже 70%.

Минулого тижня бразильські дослідники оголосили, що загальна ефективність вакцини склала 50,38% на основі результатів, отриманих від більш ніж 9 тисяч добровольців, більшість з яких отримували дози з інтервалом в 14 днів.

У компанії повідомили, що невелика кількість учасників отримали другий щеплення з запізненням з різних причин, не вдаючись у подробиці.

У той же час представник Sinovac Biotech визнав, що надійність даних нового дослідження гірше, ніж результат в 50%, який заснований на комбінованих даних.

Зазначається, що Sinovac Biotech ще не опублікував глобальні результати своїх випробувань III фази, але його вакцина проти COVID-19 була схвалена для екстреного використання в декількох країнах, включаючи Бразилію, Індонезію і Туреччину.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я уклало контракт про постачання на територію України в максимально короткі терміни вакцини проти COVID-19 виробництва китайської компанії Sinovac Biotech в обсязі 1,9 млн доз.

Українська група фармацевтичних компаній «Лекхім» уклала з Sinovac Biotech угоду щодо постачання у І півріччі 2021 року 5 млн. доз вакцини проти COVID-19.