США готуються затвердити постачання Україні зброї великої дальності - CNN

Адміністрація президента США Джо Байдена готується посилити озброєння, яке постачає Україні, надіславши передові ракетні системи великої дальності, які зараз є основним запитом українських посадовців.

Про це повідомляє CNN із посиланням на низку чиновників.

За словами джерел, США схиляються до того, щоб надіслати далекобійні системи в межах більшого пакета військової допомоги Україні, про який можуть оголосити вже наступного тижня.

Як зазначає CNN, США кілька тижнів відмовлялися надсилати ці системи, побоюючись, що Україна може використовувати їх для здійснення наступальних атак всередині росії.

За словами чиновників, це питання було в центрі обговорень на двох засіданнях минулого тижня в Білому домі, де зібралися заступники членів Кабінету міністрів. В основі полягало занепокоєння, чи буде розсилання дедалі важчої зброї в Україну розглядатися росією як провокація, яка може «спровокувати її на відплату США».

Однією з серйозних проблем, за словами джерел, був великий радіус дії ракетних систем, що дозволить ЗСУ легше вражати цілі всередині росії. Інше занепокоєння полягало в тому, чи можуть США дозволити собі віддати таку кількість високоякісної зброї з військових запасів.