"США мають ввести санкції проти уряду Грузії": Саакашвілі звернувся до Байдена

Колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі через своїх адвокатів надіслав лист виданню Politico, в якому звинуватив чинну владу у Грузії в маніпуляціях на виборах, репресіях проти опозиції, а також закликав президента США Джо Байдена запровадити санкції проти уряду Грузії.

Про це повідомляє IPN.

Як стверджує Саакашвілі у своєму листі, президент США має розглянути питання про запровадження санкцій щодо "порушників прав людини" у Грузії.

"Я пишу з виправної установи №18 Тбілісі, Грузія — країни, де я колись був президентом. Я повернувся до Грузії у жовтні після кількох років вигнання та був заарештований за звинуваченнями, які я вважаю політичними. Майже рівно 50 днів я тримав голодування, протестуючи проти свого арешту, а також проти ширших зусиль грузинського уряду, з метою підірвати демократію.

Протягом останніх кількох років правляча партія «Грузинська мрія» консолідувала контроль над судовою владою та багатьма державними та недержавними ЗМІ, дозволила корупції зрости, маніпулювала виборами та підштовхнула країну до більш тісного зближення з путінською Росією.

Під час мого президентства тодішній віцепрезидент Джо Байден відвідав Грузію, щоб пообіцяти про підтримку США після того, як РФ вторглася та частково окупувала країну...

Сьогодні я закликаю його (Байдена - ред.) адміністрацію зробити свій внесок у підтримку нашої молодої демократії, яка знаходиться у серйозній небезпеці. Враховуючи мету Байдена – просувати справу демократії над автократією, я сподіваюся, що він притягне уряд Грузії до відповідальності за підрив свобод, над досягненням яких ми так наполегливо працювали", - йдеться у листі.