США скасували розгортання своїх військових кораблів в Чорному морі

Сполучені Штати Америки скасували відправлення своїх двох кораблів у Чорне море. 

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела серед дипломатів.

Посольство США в Анкарі повідомило Міністерству закордонних справ Туреччини про те, що не відправлятиме кораблі, але не вказало, чому.

Американські чиновники заявили, що Туреччина, можливо, неправильно зрозуміла початковий запит про направлення кораблів, і прохід до Чорного моря вони не підтвердили.

Також вони зазначили, що Вашингтон часто повідомляє Анкарі про можливий прохід кораблів, але не обов'язково звернення означає, що це станеться. Такий запит гарантує, що в разі потреби кораблі вже мають дозвіл.

Як пише Anadolu, військові кораблі США мали дістатися до Чорного моря 14-15 квітня і пробути там до 4-5 травня. Джерела видання зазначили, що нових повідомлень про дати проходу кораблів не надходило.

Раніше США заявили, що відправлять свої військові кораблі в Чорне море в найближчі кілька тижнів в знак підтримки України на тлі збільшення військової присутності Росії на східному кордоні України.

Водночас у МЗС Туреччини повідомили, що два військові кораблі США пройдуть через турецькі протоки Босфор і Дарданелли та до 4 травня потраплять у Чорне море.