США, ЄС та Велика Британія відмовились визнавати вибори до Держдуми Росії в окупованому Криму

Сполучені Штати Америки, Європейський Союз та Велика Британія засудили проведення виборів до Державної Думи Росії на території тимчасово окупованого Криму. Вони наголосили, що не визнаватимуть їх.

Про це повідомили у Державному департаменті СШАЄвропейській Раді та Міністерстві закордонних справ і у справах Співдружності націй Великої Британії (FCDO).

Так, у США зазначили, що не визнають проведення виборів на українській території та підтверджують підтримку територіальної цілісності та суверенітету України.

Окрім того, там вказали, що російські закони щодо «екстремістських організацій», «іноземних агентів» та «небажаних організацій» серйозно обмежили політичний плюралізм і завадили російському народу реалізувати свої громадянські та політичні права.

Також Держдеп США вказав на те, що перед виборами у РФ здійснювалися зусилля щодо маргіналізації незалежних політиків, створювалися перешкоди для спостерігачів ОБСЄ тощо.

У ЄС, своєю чергою, вказали про серйозні порушення під час виборів до Держдуми, про що говорили незалежні та надійні джерела.

«ЄС не визнає і не визнаватиме незаконну анексію Криму та Севастополя Російською Федерацією, а тому не визнає так звані вибори, що відбулися на окупованому півострові», ㅡ вказують там.

Також зазначили, що рішення Росії залучити жителів непідконтрольних Україні територій Донбасу до виборів «суперечить духу та цілям Мінських угод».

Окрім того, вибори на окупованих територіях України засудила Велика Британія. Там підтвердили, що «анексія Криму була незаконною та залишається такою і нині».

Самі ж вибори у Великій Британії назвали «серйозним кроком назад для демократичних свобод» у країні.

Нагадаємо, у Росії з 17 по 19 вересня відбулися парламентські вибори. Громадяни Росії обирали депутатів Держдуми, представників місцевих зборів і муніципалітетів, а також губернаторів.