Стан здоров’я Саакашвілі значно погіршився - Ясько

Народна депутатка України Єлизавета Ясько заявила, що стан експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі у тюремній лікарні значно погіршився і він не може піднятися з ліжка.

Про це вона написала у Facebook увечері 13 листопада.

Нардепка зазначила, що до лікарні пригнали реанімобіль і Саакашвілі «тепер мають евакувати в реанімацію».

Також особистий лікар експрезидента Грузії Ніколоз Кіпшидзе повідомив про погіршення стану здоров'я політика, але зазначив, що реанімобіль на території в'язничної лікарні не пов’язаний із Саакашвілі.

«Сьогодні перший день, коли він не зміг підвестися з ліжка, у нього дуже сильна слабкість, і він лежить. Він ослаблений. Практично весь день не вставав. Йому трохи важко говорити», — сказав лікар журналістам після відвідин Саакашвілі, передає «Інтерфакс-Україна».

За його словами, рано чи пізно має бути розв'язане питання про переведення експрезидента Грузії до цивільної клініки. Він також підтвердив, що в тюремній лікарні розглядається питання переведення Саакашвілі до реанімаційного відділення у разі погіршення його стану.

Крім того, Кіпшидзе підкреслив, що політик продовжує голодування.

Нагадаємо, напередодні Міхеїл Саакашвілі заявив, що готовий припинити голодування, якщо влада країни погодиться перевести його з тюремної до цивільної лікарні.