Стрілянина в Техасі: загинули 20 людей, 26 отримали поранення

У суботу, 3 серпня, в США відбулося масове вбивство, передає CNN.

Молода людина відкрила вогонь по відвідувачах торгового центру Walmart в місті Ель-Пасо, штат Техас. За останніми даними вбито 20 осіб. Ще 26 поранено, причому 10 з них знаходяться в критичному стані. Серед поранених є діти - двох і дев'яти років, а також чотиримісячне немовля. Про це повідомив губернатор штату Грег Еббот.

Як повідомляється, стрілка звуть Патрік Крусіус. Йому 21 рік, живе в місті Аллен, який розташований в 30 хвилинах їзди від Далласа і приблизно в дев'яти годинах їзди від Ель-Пасо.

Приблизно о 10:00 за місцевим часом Патрік з'явився на парковці поруч з Walmart і відкрив вогонь з напівавтоматичного гвинтівки, схожою на АК-47. Він стріляв по дорослим і дітям без розбору. Потім увійшов у торговий центр і продовжив бійню. За словами очевидців, стрілянина тривала 20 хвилин.

Крусіус поводився нарочито спокійно. На голові у нього були надіті спеціальні навушники, які використовують в тирах і на стрільбищах, щоб захистити вуха від звуків пострілів.

У ЗМІ з'явилися фотографії підозрюваного. Спочатку це були кадри, взяті з відеозапису, зробленого камерою спостереження в торговому центрі. Потім знімки з соціальних мереж.

Перед тим, як відправитися вбивати, Крусіус поширив щось на зразок маніфесту. Своє звернення Патрік назвав «Незручна правда». «В цілому я підтримую стрілка з Крайстчерча і його маніфест. Ця атака є відповіддю на латиноамериканська навала в Техасі», - написав Крусісус.

Нагадаємо, 15 березня 2019 року в Крайстчерчі (Нова Зеландія) 28-річний Брентон Таррант розстріляв мусульман в двох мечетях. В цілому він убив 49 осіб. Те, що відбувалося, знімав на відео і викладав в соцмережах в режимі реального часу. Таррант був заарештований поліцією і постав перед судом. Брентон поширив маніфест на 73 сторінках, в якому зізнався в ненависті до мусульман і, особливо, до тих, хто сповідував іншу релігію, але потім звернувся в іслам.

Крусіус також написав, використовуючи нецензурну лексику: «... знаю, це буде ..., але я не міг більше чекати. Знаю, медіа перекрутять мої дії, але ви все знаєте правду! Ймовірно сьогодні я помру».

Президент США Дональд Трамп назвав масову стрілянину "актом боягузтва" і сказав, що "немає ніяких причин або виправдань, які коли-небудь будуть виправдовувати вбивство людей". Він висловив співчуття сім'ям жертв бійні в Ель-Пасо і пообіцяв владі штату будь-яку допомогу від федерального уряду.

Президент Мексики Андрем Мануель Лопес Обрадор повідомив, що в результаті бійні в Ель-Пасо загинули три мексиканця і ще 7 отримали поранення.