Окупанти вночі атакували об’єкти енергетики у 6 областях України

У ніч проти 8 травня російські окупанти здійснили масовану атаку на українську енергетику.

Про це повідомив у Facebook міністр енергетики України Герман Галущенко.

Так, були атаковані об’єкти генерації та передачі електроенергії в Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях.

В НЕК «Укренерго» повідомили про пошкодження на об’єктах генерації. Зокрема, пошкоджено обладнання на одному з об’єктів у центральному регіоні.

«Ворог хоче позбавити нас можливості достатньо виробляти та передавати електроенергію. Ощадливе використання електроенергії — внесок кожного з нас у перемогу. Особливо важливим є відповідальне споживання у ранкові та вечірні години», — закликав Галущенко.

Очільник Кіровоградської ОДА Андрій Райкович повідомив, що унаслідок атаки на область в Олександрійському районі пошкоджено обʼєкт критичної інфраструктури. Також травмовано 8-річну дитину. Руйнувань зазнали, попередньо, 13 приватних будинків та майже три десятки гаражів.

За даними глави Полтавської ОДА Філіпа Проніна, є влучання в обʼєкт енергетичної інфраструктури у Полтавському районі. За попередньою інформацією, обійшлося без постраждалих.

У Запоріжжі росіяни вночі поцілили по обʼєктах критичної та цивільної інфраструктури. Є руйнування. Попередньо, без постраждалих, написав глава ОДА Іван Федоров.

Глава Вінницької ОДА Сергій Борзов також повідомив про влучання в обʼєкт критичної інфраструктури в області.

Крім того, окупанти завдали ракетних ударів і по Прикарпаттю. Ціллю був об’єкт енергетичної інфраструктури. Унаслідок цього виникла пожежа. На місці події працювали відповідні служби, вогонь вдалось оперативно ліквідувати. Обійшлося без постраждалих. Стан пошкоджень об’єкту уточнюється, розповіла очільниця Івано-Франківської ОДА Онищук Світлана.

Водночас ворог атакував і два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури у Львівській області, повідомив глава ОДА Максим Козицький. Так, окупанти вночі влучили крилатими ракетами в обʼєкт генерації енергії у Червоноградському районі. Є два осередки загоряння. На місці працюють вогнеборці. Також через влучання poсійcькoї paкети постраждав обʼєкт критичної енергетичної інфраструктури у Стрийському районі.

Крім того, окупанти атакували Львівщину «кинджалами». Критична та житлова інфраструктура не постраждали. Обійшлося без жертв.