Суд Білорусі позбавив статусу ЗМІ новинний портал країни Tut.by

Економічний суд Мінська позбавив один з найбільших новинних порталів Білорусі Tut.by статусу ЗМІ через нібито «недостовірну інформацію» в матеріалах.

Про це повідомили у Tut.by.

Як зазначається, справу відкрили за позовом Міністерства інформації Білорусі. У відомстві заявили, що журналісти порталу Tut.by завдавали шкоди державним інтересам у матеріалах про порушення роботи Центральної виборчої комісії під час президентських виборів, хабарництво та роботу силовиків.

Зокрема, сторона позивача заявила, що журналісти у своєму матеріалі завищили суми виплат працівникам Комітету держконтролю, а отже дезінформували читачів про порядок розподілу і витрат бюджетних коштів.

Також, за словами обвинувачення, публікація дискредитує діяльність держорганів у сформованих суспільно-політичних умовах.

Захист журналістів, своєю чергою, заявив, що в Міністерстві інформації так і не вказали, в чому, в данному випадку, палягає державний інтерес.

Окрім того, журналісти заявили, що втрата статусу ЗМІ порталу обмежуватиме право громадян на доступ до достовірної інформації.

Як раніше повідомлялося, Міністерство інформаційної політики направило журналістам порталу 4 попередження за вказані публікації. За законом, Tut.by могли позбавити статусу ЗМІ вже після двох і більше письмових попереджень протягом одного року.

18 вересня Міністерство інформації також звернулося до суду з позовом про припинення випуску інтернет-видання. 1 жовтня за наказом міністра інформації Ігоря Луцького дію статусу ЗМІ для Tut.by призупинили до 30 грудня 2020 року.

Портал Tut.by був заснований у 2000 році та до 2019 року працював без статуту взагалі.