Терористи «ЛНР» попросили Білорусь надати їм Протасевича для «слідчого експерименту»

Так звана генеральна прокуратура самопроголошеної «ЛНР» звернулася до Мінську з проханням видати їм затриманого співзасновника Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича «для проведення слідчого експерименту».

Про це повідомила представниця «генпрокуратури ЛНР» Інна Семенова, передає ТАСС.

Вона заявила, що під час розслідування нібито встановили причетність Протасевича до обстрілу мирного населення Донбасу і знищення цивільної інфраструктури.

Тепер так звана генпрокуратура «ЛНР» просить Білорусь надати можливість проведення слідчих дій за участю Протасевича на підконтрольній бойовикам території.

Нагадаємо, 27 травня у «ЛНР» порушили кримінальне провадження щодо співзасновника Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича за нібито участь у бойових діях на Донбасі у складі батальйону «Азов».

Водночас засновник і перший командир полку «Азов» Андрій Білецький зазначив, що Протасевич був у зоні бойових дій не як військовий.

«Роман справді разом з "Азовом" та іншими військовими частинами боровся проти окупації України. Він був із нами в Широкино, де отримав поранення. Але його зброєю в ролі журналіста був не автомат, а слово», - наголосив Білецький.