Тіхановська наказала Лукашенку піти у відставку до 25 жовтня

Білоруська опозіціонерка Світлана Тіхановська оголосила ультиматум чинному главі держави Олександру Лукашенку - він повинен покинути свій пост до 25 жовтня, в іншому випадку відбудеться національний страйк.

Про це вона повідомила в своєму Telegram-каналі.

"Минуло два місяці політичної кризи, насильства та беззаконня - і з нас вистачить. 25 жовтня ми оголошуємо Народний Ультиматум. У режиму є 13 днів, щоб виконати три обов'язкові вимоги:
1. Лукашенко повинен оголосити про відставку.
2. Насильство на вулицях має зупинитися повністю.
3. Всі політв'язні повинні бути звільнені", - написала Тіхановська.

Опозіціонерка пообіцяла, що в разі невиконання вимог, вся країна мирно вийде на вулиці з "народним ультиматумом" та 26 жовтня почнеться національний страйк всіх підприємств, блокування всіх доріг, обвал продажів в державних магазинах.

За словами Тіхановської, у влади є 13 днів, щоб виконати три умови, а у опозиції є 13 днів на підготовку. А до того білоруси будуть продовжувати свій мирний і наполегливий протест.

"Ви намагаєтеся паралізувати життя нашої країни, не розуміючи, що Білорусь сильніше, ніж режим. Раз ви чекали наказу - то ось наказ. І термін його виконання - до 25 жовтня", - наголосила опозиціонерка.