Тіхановська закликала Україну підтримати Білорусь в ОБСЄ, ПАРЄ, ООН

Головна білоруська опозиціонерка Світлана Тіхановська закликала українських парламентарів підтримати Білорусь на міжнародних майданчиках, а також висловила надію на зустріч із керівництвом України.

Про це вона заявила під час онлайн-зустрічі з народними депутатами України, членами міжфракційної групи «За демократичну Білорусь», йдеться на її офіційному сайті.

Зокрема, Тіхановська подякувала українцям за солідарність, допомогу білоруському народу, невизнання Олександра Лукашенка президентом та офіційно оголошених результатів виборів.

«Білоруси бачили, як депутати вивісили біло-червоно-білі прапори у Верховній Раді. Білоруси знають про акції солідарності, які відбуваються в різних містах України. Білоруси цінують ваше рішення не визнавати Олександра Лукашенка президентом після вкрадених виборів у серпні 2020 року», — наголосила вона.

Лідерка опозиції також запропонувала українській стороні підтримати політичних в'язнів Білорусі, яких вже 246: «узяти шефство над ними, зв'язатися з їхніми сім'ями, написати листи».

«Від початку серпня більш як 32 тисячі людей були затримані, сотні піддалися справжнім тортурам. Понад 14 тисяч вимушені були покинути країну. І 246 людей визнані політичними в'язнями. Серед них — кандидати в президенти, активісти, художники, бізнесмени, банкіри, музиканти, журналісти та блогери», — розповіла Тіхановська.

Крім того, вона закликала Україну підтримати Білорусь в ОБСЄ, ПАРЄ, ООН та на інших міжнародних майданчиках.

На онлайн-зустрічі були присутні українські депутати Сергій Кальченко, голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики й міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко, глава делегації України в ПАРЄ Марія Мезенцева («Слуга Народу»), Олександра Устинова, Соломія Бобровська та Юлія Клименко («Голос»), Лариса Білозір («За майбутнє»), Олексій Гончаренко, Софія Федина та Максим Саврасов («Європейська Солідарність»), а також Оксана Савчук («Свобода»).