Трамп не оцінив вибір кандидатки на пост віцепрезидента від демократів

Президент США Дональд Трамп відреагував на оголошення кандидатом на посаду віцепрезидента від демократів Камали Гарріс. Він опублікував відео, де обізвав її «фальшивкою», а свого опонента Джо Байдена — «найгіршим вибором для американців». Відеоролик він оприлюднив у своєму Twitter після того, як стало відомо, кого Джо Байден обрав кандидатом у віцепрезиденти.

«З Гарріс у вигляді «політичної життєвої сили» Джо Байден передає контроль над нашою країною радикальній мафії з обіцянками підвищити податки, скоротити фінансування поліції, вбити робочі місця в енергетиці й відкрити наші кордони», — йдеться у відеоролику.

Як передає «Укрінформ», зранку 12 серпня на брифінгу Трамп заявив, що здивований таким вибором Джо Байдена.

«Камала Гарріс показала дуже-дуже слабкий результат на праймеріз. Вона здобула приблизно 2%, і витратила багато грошей, тож я був трохи здивований, що Джо Байден вибрав її… Вона проявила себе дуже слабко на праймеріз, і тепер вона обрана. Подивимося, як це спрацює», — заявив він.

Крім того, Трамп згадав, як 2018 року Камала Гарріс критикувала кандидатуру Бретта Кавано, котрого президент висунув на посаду верховного судді.

Нагадаємо, раніше кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден заявив, що у разі перемоги на виборах призначить віцепрезидентом сенаторку Камалу Гарріс.

Як відомом, Камалі Гарріс 55 років, вона народилася в Окленді, штат Каліфорнія, в сім’ї іммігрантів: матері з індійським корінням і батька з Ямайки. Своє походження вона зробила одним із визначальників своєї політичної кар’єри.

Вищу освіту Гарріс здобула в Говардському університеті — одному з найвідоміших закладів вищої освіти, який почав приймати темношкірих. Далі вона вступила до Каліфорнійського університету в Гастінгсі, де вивчилася на юристку.

Більша частина кар’єри Камали Гарріс і була пов’язана з юриспруденцією. У 2003 році вона стала окружною прокуроркою Сан-Франциско, а у 2010-му — генпрокуроркою штату Каліфорнія, першою темношкірою жінкою на цій посаді.

Генпрокуроркою Каліфорнії Гарріс пробула майже два повні терміни, здобувши позитивну репутацію в Демократичній партії. Цим вона й скористалася, успішно пройшовши до Сенату (верхня палата парламенту США) у 2017 році.