Трампа дав згоду розпочати передання влади Байдену

Після декількох тижнів заперечування результатів діючий президент США Дональд Трамп все ж дозволив чиновникам Адміністрації служб загального призначення, що займається питаннями зміни президента, на чолі з Емілі Мерфі почати процес передачі влади Джо Байдену.

Заяву відомства цитують BBC.

Так, із понеділка, 30 листопада, Байден отримає доступ до всіх ресурсів, у якому раніше йому відмовляли через юридичні проблеми із визначенням переможця виборів.

Це означає, що у Байдена з’являться федеральні фонди та офіс до того періоду, поки він офіційно не обійме посаду президента 20 січня. Окрім того, йому також дадуть доступ до звітів щодо нацбезпеки, які отримує Трамп.

Крім того Трамп написан у Twitter, що рекомендує Емілі Мерфі та її команді з Адміністрації загальних служб «зробити те, що необхідно щодо першочергових протоколів», а своїй команді, мовляв, порадив зробити те саме.

«Я хочу подякувати Емілі Мерфі з Адміністрації загальних служб за її відданість нашій країні… Ми продовжимо нашу боротьбу, і я вірю, що ми переможемо», — додав він.

Як зазначається, оголошення Адміністрації прозвучало незабаром після того, як представники штату Мічиган затвердили Байдена переможцем у своєму штаті, що робить юридичні зусилля Трампа зі зміни результатів виборів ще менш імовірними.

Трамп та його радники заявили, що він буде продовжувати шукати юридичні шляхи. Але рішення дати Мерфі «добро» на продовження переходу до адміністрації Байдена показало, що навіть Білий дім розуміє, що наближається час рухатися далі. 

Нагадаємо, за повідомленнями американських ЗМІ, кандидат від Демократичної партії на виборах президента США Джо Байден набрав 270 голосів, необхідних для обрання на пост президента США. 

Трамп визнав перемогу Байдена, але наголосив, що вибори були сфальсифіковані.