Туреччина хоче якомога швидше організувати зустріч президентів України та Росії

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган розраховує якнайшвидше організувати зустріч президентів України та Росії Володимира Зеленського та Володимира Путіна та посприяти таким чином мирному врегулюванню напруги, яка виникла через загрозу агресії Росії проти України.

Про це турецький лідер сказав в Анкарі на пресконференції з президентом Сальвадору Наїбом Букеле, повідомляє Укрінформ.

«Ми сподіваємося якнайшвидше влаштувати зустріч віч-на-віч пана Путіна і Зеленського. Ми надаємо великого значення як візиту пана Путіна до Туреччини, так і моєму візиту в Україну. На початку наступного місяця здійсню візит в Україну», - сказав Ердоган.

Он також наголосив на прагненні Туреччині до миру в регіоні.

«Ми не вважаємо нинішній розвиток подій між Росією та Україною правильним. Атмосфера війни в регіоні засмучує нас як країну, яка має хороші стосунки з обома сторонами. Ми хочемо миру в регіоні, ситуація не повинна погіршуватися», - сказав президент Туреччини.

Як раніше повідомлялося, у листопаді 2021 року Ердоган заявив, що готовий стати посередником у переговорах між Зеленським та Путіним для «врегулювання кризи у відносинах» країн, оскільки має хороші відносини з обома державами, та сподівається на мирне врегулювання ситуації на сході України.