У Білорусі міліція затримала 13-річну школярку за напис «Жыве» на асфальті

У Мінську правоохоронці затримали 13-річну дівчинку, яка написала на асфальті слово - «Жыве». Її звинуватили в організації неузгодженого з місцевою владою пікету.

Про це повідомляє TUT.BY.

Так, дитина мала повернутися додому о 21:00, однак цього так і не сталося. Коли мати Ірина зателефонувала доньці, відповів слідчий, який і повідомив жінці про причину затримання.

Школярку та двох її друзів привезли в один із відділів міліції Мінська. За словами Ірини, про затримання доньки їй самостійно ніхто не повідомив.

«Женя людина творча, тому те, що в неї з собою був балончик із фарбою, для мене не дивно. Увечері вона гуляла з двома друзями. Коли вони йшли вулицею Пуліхова, дочка дістала балончик, намалювала на траві сердечка і написала на пішохідній доріжці "Жыве"», - розповідає мати про обставини затримання доньки.

За словами правоохоронців, таким написом дівчинка «зробила пікетування, яке не було дозволено Мінміськвиконкомом».

Жінка також додала, що після прибуття у відділ міліції їй не дозволили навіть бути присутньою на допиті своєї дитини.

Як зазначається, зрештою мати оштрафували на 290 білоруських рублів (3 068 гривень) за «невиконання обов'язків по вихованню дітей», унаслідок якого донька зробила напис, як зазначено в протоколі, «з метою публічного вираження свого протесту за фактом проведення чесних виборів».