У Білорусі планують випустити у 2023 році свою COVID-вакцину

Влада Білорусі планує випустити в обіг вітчизняну вакцину проти коронавірусу у 2023 році. Президент країни Олександр Лукашенко запевняє, що їхній препарат вже «у пробірці».

Про це він заявив під час наради стосовно епідеміологічної ситуації, передає БЕЛТА.

«Тут правильно фахівці сказали: вакцина — це не панацея від того, що людина не захворіє. Вона може захворіти. Але смертність серед вакцинованих майже нульова», — зазначив Лукашенко.

Він зауважив, що досить мало громадян серед щеплених важко переносять хворобу, а тому, мовляв, вакцина допомагає.

«Нам треба пережити осінньо-зимовий період до наступного літа. Вакцина тут нам гарна підмога. Далі життя нам покаже, як діяти, що нам робити. І ми мудро вчинили, коли домовилися, що ми свою вакцину, яку ми вже маємо в пробірці, випустимо в обіг у 2023 році», — сказав Лукашенко.

За його словами, це рішення мотивоване тим, що на той момент, можливо, буде поширений зовсім інший штам COVID-19.

«Ми вже 4 або 5 штамів пережили. Сьогодні "Дельта-штам".Тому ми як раз зробимо свою вакцину і пристосуємо її до того вірусу, який буде циркулювати у 2023 році», — заявив білоруський президент.

Лукашенко підкреслив, що в країні «дуже багато зроблено» для того, аби виробляти вітчизняну вакцину. Влада закуповує обладнання для того, щоб у Білорусі був свій завод з виробництва вакцин, як це робиться в Китаї, Росії, США та ще в декількох державах.