У Білорусі затримали 3 тисячі протестувальників

У Білорусі офіційно затримали три тисячі протестувальників, які вийшли на мітинги через незгоду з результатами президентських виборів 9 серпня. Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ, передає «Euroradio».

Загалом протести пройшли у 33 містах Білорусі. У Мінську затримали приблизно тисячу людей.

У Міністерстві заявляють про 50 постраждалих протестувальників та 39 постраждалих правоохоронців, а загиблих кажуть, що немає.

Проте за даними правозахисної організації «Вясна», внаслідок черепно-мозкової травми загинув один з учасників протестів після наїзду на нього спецтранспорту. Медики на місці події не змогли його врятувати.

Також в організації повідомляють, що у лікарнях Мінську перебувають десятки поранених протестувальників.

Частина поранених у Мінську перебуває у двох відділеннях військового госпіталю та лікарні швидкої допомоги, кажуть правозахисники.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента. За попередніми результатами Лукашенко здобув 80,23%, а в опозиційної кандидатки Світлани Тіхановської — 9,9%. Незгодні з результатами люди вийшли на акції протесту в різних містах Білорусі.

Тіхановська не визнає офіційних результатів виборів президента, тому буде їх оскаржувати, а також заявляє про готовність до довготривалих протестів у країні.