У Білорусі жінку оштрафували за червоно-білі шкарпетки

У Білорусі силовики затримали жительку Мінська, яка вийшла з дому у шкарпетках білого кольору з червоними смугами.

Про це пише Tut.by.

Так, мінчанка Наталя Сівцова-Седушкіна розповіла, що спочатку правоохоронці затримали її за «пікетування», коли побачили у неї на балконі зав'язані червоні та білі стрічки. Тоді жінку відвезли в РУВД, де на неї склали протокол, а після відпустили додому.

Та вже наступного дня, коли жінка вийшла на курси з водіння, її зупинили четверо силовиків. За словами Наталі, їй заявили, що вона у шкарпетках «не того кольору».

«Напевно, я дійсно була досить помітною: білі куртка і кросівки, сині укорочені джинси і білі шкарпетки з червоною смужкою, які були видні наполовину. Але хіба це порушення?» ㅡ сказала вона.

За словами жінки, її відвели до автозаку та доправили у відділок. Там жінка пробула три години, але потім її відпустили, оскільки вона має неповнолітню дитину.

Наталі вручили протокол, у якому було зазначено, що вона ходила вулицею у шкарпетках з «біло-червоно-білою» символікою. Наступного дня суд розглянув її справу, але не ухвалив рішення та відправив матеріали на допрацювання.

Вже під час наступного судового засідання, правоохоронці надали інший протокол, де було зазначено, що жінка також підіймала вгору руку зі складеними «V» пальцями. У відповідь їй нібито сигналили машини.

Окрім того, до справи не могли долучити записи з камер спостереження. Мовляв, їх вже видалили.

У результаті суд постановив оштрафувати Наталю на 4 350 білоруських рублів (приблизно 47 166 грн) за шкарпетки з червоно-білими смугами.

Доки жінка не сплатить штраф, вона не зможе отримати назад вилучені телефон та брошку.