У Бразилії затримали ексбойовика «ДНР» Лусваргі

Колишнього бойовика самопроголошеної «ДНР», 36-річного Рафаеля Маркеса Лусваргі затримали у бразильському муніципалітеті Презіденті-Пруденті через зберігання наркотиків та боєприпасів.

Про це повідомляє Globo.

Так, під час патрулювання правоохоронці зупинили Лусваргі та ще 25-річного чоловіка. Вони злякалися патрульних, що викликало підозру у правоохоронців, тому ті вирішили ретельніше перевірити чоловіків.

Згодом поліція встановила, що один із затриманих - Лусваргі, який воював проти України на стороні так званої «ДНР».

Під час допиту 25-річний чоловік зізнався, що прийшов до Лусваргі по марихуану. Після цього правоохоронці заявили про необхідність перевірити особисті документи та обшукати помешкання ексбойовика.

Як зазначається, в його будинку знайшли понад 25 кілограмів марихуани, пакет із кокаїном, 350 боєприпасів калібру 9 міліметрів. Також поліція вилучила мобільні телефони, мотоцикл, паспорти та інші документи.

Сам Лусваргі заявив, що повернувся в Бразилію місяць тому й шукав роботу в Презіденті-Пруденті. За даними поліції, він погодився на прохання невідомих осіб зберігати вдома наркотики та боєприпаси. За це бразилець отримував 3 тисячі доларів на місяць.

Нагадаємо, 2 травня 2019 року український суд визнав винним бразильця Рафаеля Маркуса Лусваргі в участі в незаконних збройних формуваннях в Україні і терористичної організації і засудив до 13 років ув'язнення. 31 липня цей вирок набув чинності. Проте 29 грудня 2019 року в рамках обміну полоненими Україна віддала Лусваргі ОРДЛО.