У Ірані заявили, що готові до переговорів з Україною щодо катастрофи літака МАУ з 20 липня

У Ірані заявили, що готові розпочати двосторонні переговори з Україною щодо збитого літака компанії «Міжнародні авіаліні України» з 20 липня. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» із посиланням на позицію посольства Ірану в Україні. 

«Іранська сторона заявила... про готовність розпочати двосторонні переговори, починаючи з 20 липня 2020 року, і наразі ми очікуємо дату, запропоновану українською стороною», - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що іранська сторона не залишила без відповідей ноти української сторони, і ці відповіді були надані офіційними нотами, під час офіційних зустрічей представників іранського керівництва з послом України в Ірані, а також під час зустрічей посла Ірану із представниками українського керівництва.

«Ісламська Республіка Іран завжди заявляла про свою готовність до переговорів із українською стороною, керуючись чинними нормами міжнародного права, пов'язаними з цим питанням, і повні, вичерпні тексти щодо цього були представлені українській стороні протягом минулих місяців, однак досі це залишилося без відповіді», — зазначили у посольстві.

Раніше заступник міністра закордонних справ України Євгеній Єнін заявив, що Іран не йде на переговори щодо розв'язання питання про компенсації родинам загиблих у катастрофі літака МАУ, який 8 січня був збитий поблизу Тегерана.