У Кремлі вимагають у Зеленського підтвердити або спростувати слова віцепрем'єра щодо перегляду «Мінська»

Заступник керівника адміністрації президента Росії Дмитро Козак вимагає від президента або прем’єр-міністра України спростувати чи підтвердити слова першого заступника голови української делегації в ТКГ та віцепрем'єр-міністра Олексія Резнікова про необхідність перегляду Мінських угод. Його слова пише ТАСС.

8 липня своєму блозі на Atlantic Council Резніков написав, що Мінські угоди не відображають нинішніх реалій і потреб щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, а Заходу варто підтримати їх перегляд, що дозволить реально змінити ситуацію.

10 липня на цю заяву відреагували у Кремлі.

«Якщо найближчим часом ця заява буде підтверджена чи не буде спростована прем'єр-міністром або президентом України, то це дійсно означає вихід України з Мінських угод, а отже, і з мінського і "нормандського" форматів переговорів з врегулювання конфлікту на Донбасі», — зазначив Козак.

Також, за його словами, це нібито означає, що президент України повинен буде «прибрати свій підпис піврічної давнини під підсумковим комюніке паризького саміту 9 грудня 2019 року».

Водночас, як передає «Інтерфакс-Україна», голова Офісу президента України Андрій Єрмак 10 липня повідомив журналістам, що Київ налаштований на проведення саміту «Норманської четвірки» в Берліні. Також він сказав, що «наступний обмін (полоненими, — ред.) відбудеться найближчим часом».