У Латвії підтвердили перший випадок інфікування коронавірусом

У Міністерстві охорони здоров'я Латвії 2 березня оголосили, що підтвердили перший позитивний тест на коронавірус Covid-19. Про це йдеться на сайті відомства.

Там не вказують, у кого саме зафіксували вірус, водночас обіцяють розповісти деталі на пресконференції о 20:00 (за київським часом).

Також зараження новим коронавірусом Covid-19 підтвердили ще у двох країнах — Саудівській Аравії, Тунісі та Сенегалі.

Як пишуть арабські ЗМІ з посиланням на міністерство охорони здоров’я Саудівської Аравії, позитивний вірус зафіксували у їхнього громадянина, який приїхав з Ірану через Бахрейн.

«У рамках поточних запобіжних заходів міністерство негайно надіслало команду для обстеження громадянина та для взяття проби лабораторного обстеження. Проба підтвердила, що він заражений вірусом», — уточнили у відомстві.

Міністерство охорони здоров'я Тунісу також підтвердило перший випадок зараження коронавірусів. Пацієнтом є житель Тунісу, який повернувся тиждень тому з Італії.

Як повідомляє видання Le Quotidien, у Сенегалі також зафіксували перший випадок зараження коронавірусом. Уточнюють, що вірус підтвердили у 54-річного чоловіка, який нещодавно повернувся з Франції.

Перед цим, як повідомляв Observador з посиланням на міністерку охорони здоров'я Марту Темідо, перші випадки коронавірусу зафіксували у Португалії у двох чоловіків. Один із них повернувся з Італії, інший — з Іспанії.