У Мінську арештували на 10 діб двох діджеїв, які поставили на міському святі пісню Цоя «Перемен!»

У Мінську сьогодні, 7 серпня, відбувся суд над Владиславом Соколовським і Кирилом Галановим — діджеями, які поставили 6 серпня пісню Віктора Цоя «Перемен!» на міському святі, куди мала приїхати опозиційна кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тіхановська після заборони її мітингу на іншому майданчику. Про це повідомляє Tyt.by.

Діджеям закидають дві статті: «Дрібне хуліганство» та «Непокора законному розпорядженню або вимозі посадової особи». Хлопців звинуватили в тому, що вони "поставивши музичний твір, який не відповідає формату заходу, зірвали проведення концерту".

Інцидент, за який засудили діджеїв, трапився 6 серпня під час районного свята: там виступ баяніста Віталія Воронка несподівано перервала пісня «Перемен» Віктора Цоя. Виявилося, що співробітники Палацу дітей та молоді, які стояли за пультом, свідомо включили цю пісню. Діджеї заявили журналістам, що зробили це свідомо, бо хочуть змін в країні. Вони додали, що готові до того, що залишаться без роботи. Люди, які зібралися на заході, підтримали хлопців оплесками.

Але задоволеними були не всі. Чиновник з адміністрації району звинуватив діджеїв у тому, що вони зірвали захід, і викликав міліцію. Пізно увечері стало відомо, що Соколовського і Галанова затримали й помістили в Центр ізоляції правопорушників, не сповістивши їхніх рідних.

Світлана Тіхановська мала намір 6 серпня провести мітинг в Парку дружби народів у Мінську, але в останню мить їй відмовили у проведенні акції на цьому майданчику. Тоді Тіхановська оголосила, що замість мітингу прийде на міське свято «Калейдоскоп творчості» Київський сквер, де виступав баяніст Воронко. Туди ж прийшли прихильники опозиції.