У Мінську протестувальники зводять барикади: силовики штурмують їх і стріляють гумовими кулями, є поранені

Білоруси, незгодні з черговою «перемогою» Олександра Лукашенка на виборах, протестують у всіх містах країни. У столиці Мінську вони почали зводити барикади. Силовики застосовують гумові кулі. Про це повідомляють «МБХ-медіа», TUT.BY, «Медиазона».

Як зазначається, близько п'яти тисяч протестувальників зібралися в центрі Мінська. На вулиці Машерова почали будувати барикади зі сміттєвих баків та металевих огорож. До них приєднуються тисячі людей.

Там же знаходяться близько 10 машин ОМОНу, силовики затримують учасників протесту.

Близько 20 тисяч протестуючих зібралися на вулицях, вони закликають ОМОН переходити на їхній бік.

Силовики почали штурм барикад, застосовують водомети та світлошумові гранати. Протестуючі скандують «Скласти щити!».

Також «МБХ-медіа» повідомляє, що силовики в Мінську стріляли гумовими кулями. Є двоє поранених.

А на проспекті Переможців автозак в'їхав у натовп протестуючих. Одна людина без свідомості, в крові. Друга людина теж без свідомості, у нього роздроблена нога. Їх забрала "швидка".

Присутніх біля поранених стали закидати світлошумовими гранатами. Було близько 20 вибухів. Натовп викрикував "Вбивці!".

Біля стели в Мінську міліція застосувала сльозогінний газ проти протестувальників. Крім цього ОМОН кинув кілька світлошумових гранат в людей, які допомагали пораненій людині. Постраждали практично всі, хто був навколо неї.

Як повідомляє NEXTA, в Пінську більше 500 протестуючих заблокували міськвиконком. Міліція не чинить опір.

У Новополоцьку сотні людей вийшли на вулицю. Вони скандують «Йди». Міліції немає. А у Бресті почалися зіткнення протестуючих з силовиками.

За даними "РИА Новости", в Гродно міліція теж застосувала сльозогінний газ проти протестувальників. 

З редакцією TUT.BY зв'язалася головна опонентка Лукашенка Світлана Тіхановська. Вона звернулася із закликом до силовиків та своїх виборцях.

"Я хочу попросити міліцію та війська пам'ятати про те, що вони частина народу. І попросити своїх виборців - запобігайте провокації, не потрібно давати привід до застосування до вас насильства. Я знаю, що білоруси прокинуться завтра вже у новій країні та сподіваюся на те, що завтра будуть тільки добрі новини. Будь ласка, зупиніть насильство. Перш за все, офіцери, я знаю, що ви можете це зробити", - наголосила вона.

Нагадаємо, 9 серпня у Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з попередніми результатами, які наводить білоруський ЦВК, Олександр Лукашенко набирає 80% голосів, а Світлана Тіхановська - 8%.