У міських автобусах Варшави почали показувати інфоролики про українські краєвиди

З 19 жовтня у 170 міських автобусах Варшави запустили показ коротких відеороликів про найцікавіші куточки України.

Про це повідомила у Facebook продюсерка проєкту Ukrainer Наталія Панченко. 

"Цей день настав. З цього моменту щодня сотні тисяч жителів мільйонної столиці Польщі будуть переглядати відео про Україну", - наголосила продюсерка.

Так, відеоролики із польськими субтитрами транслюватимуться на 400 екранах варшавських автобусів щогодини. На початку їх буде п’ять, однак щокварталу автори проєкту планують додавати ще декілька відео. 

Ukrainer відзняв відеоролики про острів Хортицю у Запоріжжі, наскельну фортецю Тустань, тунель кохання у Клевані, Олеський замок та про сіль і нафту у Дрогобичі. 

"Щодня по дорозі на роботу і з роботи вони будуть дивитись щось про нашу країну. Ці відео допоможуть полякам відчути сучасну Україну і українців, краще нас розуміти, когось можливо зацікавлять і спонукатимуть почитати про Україну трохи більше, а хтось навіть захоче приїхати й побачити красу з автобусного відео на власні очі", - підкреслила Панченко.

Продюсерка додала, що угода між Ukrainer і польською компанією AMS S.A, яка транслює відеоконтент у громадському транспорті Польщі, укладена на невизначений термін.