У Молдові відбулася інавгурація Майї Санду

У четвер, 24 грудня, у столиці Республіки Молдова Кишиневі відбулася інавгурація новообраної президентки Майї Санду. 

Про це повідомляє Ziarul de Gardă.

Церемонія пройшла у Палаці Республіки. Вона розпочалася з урочистого спільного засідання парламенту і Конституційного суду.

Під час церемонії Майя Санду звернулася до громадян українською, російською, гагаузькою та болгарською мовами.

«Я хочу, щоб ми стали країною, в якій люди хочуть жити. Ось моя головна задача як президента... Я діятиму в інтересах всіх громадян, щоб надати їм упевненість у завтрашньому дні. Обіцяю, що поважатиму всіх громадян. Я ваша президентка, і ви можете на мене розраховувати», - наголосила Санду.

Вона подякувала людям за довіру, а також заявила, що має великі плани, але не зможе їх реалізувати без допомоги громадян.

«Перемога, яку я здобула на цих виборах, не моя, а ваша, дорогі громадяни, бо інакше ніколи в країні з такими проблемами, як у Молдові, така людина, як я, не стала би президентом. Я одна з вас, проста людина, дочка цієї країни, яка увійшла в політику, розгнівана корупцією, від якої задихається країна... Ми потрібні одне одному, щоб навести лад і будувати сильну країну», - підкреслила Санду.

Потім вона склала присягу на Конституції. Після складання присяги голова Конституційного суду Домніка Маноле оголосила про офіційний вступ на посаду нової президентки Молдови.