У росії готуються видавати свої паспорти на тимчасово окупованих територіях України

Російська окупаційна «влада» на захоплених територіях України проводить підготовку з їхньої «інтеграції» до складу рф.

Про це на брифінгу 12 травня повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник.

«Так звані "російські військово-цивільні адміністрації" проводять заходи з підготовки інтеграції окупованих територій до складу росії. Серед іншого: зміни адміністративно-територіального поділу; адаптація правоохоронної, банківської та прикордонних систем до російського законодавства; підготовка нормативно-правової бази для видачі паспортів рф тощо», — сказав речник.

Також він зазначив, що наразі найбільша активність окупаційних військ спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках.

Крім того, на Харківському напрямку підрозділи російської армії перегруповуються та намагаються запобігти подальшому просуванню наших військ у напрямку державного кордону України. З цією метою загарбники не припиняють вогневий вплив артилерією на підрозділи наших військ.

А на Донеччині угруповання окупаційних військ ведуть активні бойові дії на Лиманському, Сєвєродонецькому, Попаснянському, Бахмутському, Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямках. Їхня мета — встановити контроль над Рубіжним, захопити Лиман, Сєвєродонецьк та Мар’їнку.