У Саакашвілі діагностували посттравматичний стресовий розлад

Консиліум лікарів, які займаються лікуванням експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі після 50-денного голодування, діагностував у політика синдром посттравматичного стресового розладу.

Про це журналістам сказала керівниця консиліуму лікарів, президентка центру «Емпатія» Маріам Джишкаріані, передає «Грузия Online».

«За попередніми результатами, які я можу повідомити, підтверджується синдром посттравматичного стресового розладу, що має зв'язок із фактом тортур у в'язниці та в системі, є також неврологічна симптоматика. Ви знаєте, що йдеться про енцефалопатію, яка є результатом голодування. Пацієнту потрібне стаціонарне мультидисциплінарне лікування-реабілітація», - сказала Джишкаріані.

Водночас вона наголосила, що Саакашвілі не має такого психічного розладу, щоб він не зміг завтра з'явитися на судовий процес.

«Рішення про судовий процес він прийматиме сам, у нього немає такого психічного розладу, щоб він не зміг з'явитися до суду. Рішення у зв'язку з цим він прийматиме сам», - заявила Джишкаріані.

Як раніше повідомлялося, судовий процес у справі Саакашвілі призначено на 29 листопада. Проте наразі невідомо, чи дасть пенітенціарна установа можливість політику бути присутнім на засіданні суду.