У Санкт-Петербурзі перевірять сувенірні крамниці на наявність «забороненої» форми збірної України

Торгівлю сувенірною продукцією Євро-2020 перевірять у Санкт-Петербурзі на предмет реалізації форми збірної України

Про це повідомляє «Интерфакс» із посиланням на два інформованих джерела.

За словами одного із джерел, підставою для перевірки стала «експертиза, яка оцінювала форму збірної України щодо посягання на територіальну цілісність Російської Федерації та інші форми екстремізму».

Серед іншого, перевірки планувалося здійснити на стадіоні, де 12 червня збірна Росії грала в стартовому матчі групової стадії зі збірною Бельгії. (та розгромно програла з рахунком 0:3).

Інший співрозмовник «Интерфакса» припустив, що торгувати формою збірної України не будуть, бо немає попиту — тим паче, українці не гратимуть на груповій стадії в Петербурзі. Але джерела не уточнили, чи взагалі десь можна в місті придбати «заборонену» форму.

«Интерфакс» дізнався, що принаймні в одній із фанзон Санкт-Петербурга форму збірної України не продають. Отримати позицію правоохоронців інформагентство так і не змогло.

Нагадаємо, на період проведення матчів Євро-2020 до раніше затвердженого дизайну форми збірної України з футболу на внутрішній стороні футболок гасло «Героям слава!» закриють емблемою збірної з картою України, тризубом і «Слава Україні!».

Як раніше повідомлялося, Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) просила Україну прибрати «політичний» напис «Героям слава!» з футболки своєї збірної на Євро-2020. На новий дизайн з таким гаслом поскаржилася Росія.