У Сербії на заводі боєприпасів прогриміли вибухи

Вночі 4 травня у Сербії поблизу міста Чачак прогриміла серія вибухів на заводі з виготовлення артилерійських снарядів.

Про це повідомляє сербська газета «Новости».

За даними журналістів, спочатку на складі заводу «Слобода» сталася пожежа, а потім прогриміли вибухи.

На заводі знаходилися приблизно 60 робітників, частину з них відразу евакуювали.

Частина співробітників розповіла журналістам, що після того, як стався вибух, вони заховалися в бетонному підвалі. Згодом евакуювали й цих людей. Ніхто зі співробітників не постраждав. Також немає інформації про поранених серед жителів міста Чачак.

Пожежа на складах триває, час від часу лунають вибухи. Людей, які проживають у районах неподалік заводу, евакуювали. Деякі громадяни розповіли, що ніч провели у підвалах.

У будинках біля складів вибуховою хвилею вибило вікно. Люди також повідомляють про пошкоджені автівки. У місті чергують рятувальники, правоохоронці та медики.

Наразі невідомо, що стало причиною вибухів. Прем'єр-міністерка Сербії Ана Брнабич зазначила, що найголовніше, що ніхто не постраждав. Вона пообіцяла відремонтувати все, що було зруйновано через вибухи, а також закликали розслідувати причини інциденту.

Журналісти також повідомляють, що через пожежу та вибухи у місті чорне повітря. Представник служби з надзвичайних ситуацій заявив, що згодом у місті зроблять аналіз повітря.