У США вважають, що Україна може приєднатися до НАТО без ПДЧ

Україна може вступити до НАТО без Плану дій щодо членства, як Фінляндія та Швеція, оскільки це ніколи не було юридичною вимогою для приєднання до Альянсу.

Про це повідомила тимчасова повірена США в Україні Крістіна Квін в інтерв’ю «Європейській правді».

Вона зазначила, що вступ до Альянсу без Плану дій щодо членства не є скороченою процедурою. За її словами, механізм ПДЧ дозволяє державі-члену досягнути вимог для сумісності, проте він стає непотрібним, якщо держава вже відповідає усім вимогам.  

«Тому як Україна, так і будь-яка інша держава не має отримувати План дій щодо членства та виконувати його у разі, якщо ви загалом будете відповідати більшій частині вимог», — додала Крістіна Квін.

Зокрема, як повідомила канадська міністерка закордонних справ Мелані Жолі, Канада продовжує пропонувати Україні стратегічні технічні поради у просуванні до членства в НАТО, передає «Укрінформ». 

«У тому, що стосується України, Канада завжди була прихильницею політики відкритих дверей НАТО. У цьому контексті ми продовжимо надавати технічні поради для України, щоб посилити її позиції у переговорах», — зауважила міністерка закордонних справ Канади.